Kyckling

Asiatiska kycklingköttbullar

I receptet för Asiatiska Kycklingköttbullar rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    40 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 600 g kycklingfärs
    • 3 dl kokosmjölk
    • 1.5 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
    • 2 msk currypasta, röd (välj det mindre måttet om du är känslig för stark mat)
    • 1 st ägg, stort
    • 1 dl ströbröd
    • 1 st lök, gul stor finhackad
    • 1 st vitlöksklyfta, liten finhackad
    • 1 msk rapsolja (att steka i)
    • 4 portioner potatismos alt. jasminris

    Så här gör du

    1. Blanda 1 dl kokosmjölk, currypasta, ägg, 1 msk kycklingfond samt ströbröd. Låt det svälla några minuter och blanda sedan med lök, vitlök och kycklingfärs.
    2. Smaksätt med salt och svartpeppar (provstek gärna en klick så att smaksättningen är perfekt).
    3. Forma fina köttbullar och stek dem i oljan.
    4. När kycklingbullarna är klara tillsätt 2 dl kokosmjölk och 0,5 msk kycklingfond.
    5. Låt det koka upp och servera sedan kycklingköttbullarna tillsammans med sås och potatismos eller jasminris.

      Tips – för att höja smaken på rätten kan du tillsätta 1 msk fisksås, 1 msk pressad lime, 1 msk socker samt 1 msk röd currypasta i såsen.

    Produkter