G-2LEX1KH7HC

Kyckling, Fågel

Grillad kyckling med sweet & spicy glaze

I detta recept rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kyckling- samt Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    40 minuter (15 min förberedelse/25 min grill)

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 500 gr kycklingfilé, lår eller bröst
    • Grönsaker, tex babyspenat, vattenmelon, mango och rödlök
    • Örter, tex bredbladig persilja och thai basilika
    • Till glaze:
    • 1 msk vitlök, hackad
    • 1 msk ingefära, riven
    • 1-3 krm cayennepeppar
    • 1-2 tsk oregano, torkad
    • 2 msk Mrs Cheng's Japansk soja
    • 1 msk Thai sweet chilisås
    • 1 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond, EKO eller standard
    • 1 msk rapsolja
    • Till dressing:
    • 4 msk Mango chutney
    • 2 msk citron, pressad
    • 2 msk rapsolja
    • 2 tsk Bong Touch of Taste Grönsaksfond EKO
    • Några stänk hot sauce

    Så här gör du

    • Börja med att röra ihop glazen, smaka av med fond, salt och peppar.
    • Vispa samman alla ingredienserna till dressingen och smaka av med fond, salt och peppar.
    • Smaksätt kycklingen och grilla den på medelvarm grill. Skeda på hälften av glazen mot slutet av grillningen.
    • Låt kycklingen vila några minuter och skär sedan upp den i fina bitar.
    • Lägg kycklingbitarna i resterande glazen och vänd runt så att allt blir ordentligt smaksatt.
    • Blanda frukt och grönsaker och dressingen, blanda runt och lägg upp på ett fat. Toppa med kycklingen och strö över örter.

    Produkter