Helstekt kyckling med mojo rojo och saltbakad potatis

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Hel kyckling med smak av citron och vitlök. I gott sällskap av saltbakad potatis och mojo rojosås med smak av paprika, chili, Kycklingfond och vitlök.

I receptet för Helstekt kyckling med mojo rojo och saltbakad potatis rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond eller Ekologisk Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Helstekt kyckling med mojo rojo och saltbakad potatis

Ingredienser

Under 10 minuter0
4

portioner

1 st kyckling, färsk hel
1 msk olivolja
0.5 st citron
2 st vitlöksklyftor
  salt och peppar
Potatis   
16 st potatisar, små oskalade
2 msk rapsolja
1 dl flingsalt
Mojo rojo   
1 st paprika, röd
1.5 tsk olivolja
2 skivor bröd, ljust
0.5 st chili, röd
3 msk sherryvinäger
3 st äggulor
1.5 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond eller Ekologisk Kycklingfond
1.5 tsk paprikapulver
2 dl rapsolja
1 st vitlöksklyfta

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C.
  2. Skala och krossa vitlök. Skala citronen och dela i mindre bitar.
  3. Blanda ihop vitlök, citron, salt och peppar i oljan och gnid in i kycklingen.
  4. Ugnsbaka kycklingen till en innertemp på 67°C inne vid lårbenet. Låt vila.

Mojo Rojo

  1. Öka ugnstemperaturen till 225°C.
  2. Dela paprikan i halvor och skär bort alla kärnor. Rosta i ugn i ca 8 minuter med lite olivolja.
  3. Lägg paprikan i plastpåse och låt änga av, dra sedan loss skalet.
  4. Minska ugnstemperaturen till 175°C.

Potatis

  1. Tvätta och borsta potatisarna. Lägg dem i en ugnsfast form, ringla över olja och gnugga in saltet så att potatisarna är helt täckta med salt och olja.
  2. Baka i ugn i 225 grader i ca 20-30 minuter.

Mojo rojo fortsättning

  1. Skär bort kanterna på brödet. Ta bort kärnorna ur den spanska pepparn och skär i små bitar.
  2. Mixa brödet, spansk peppar, rostad paprika, vinäger, äggulor och kycklingfond.
  3. Tillsätt oljan försiktigt i en tunn stråle under mixningen.
  4. Riv vitlöken fint och smaka av med salt.

Till servering

Servera kycklingen med potatis och mojo rojo.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Runt 4 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Ca 60 min
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Ungefär 50 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond