Kyckling, Gryta

Kyckling i panna med rotfrukter och ädelost

I receptet för Kyckling i panna med rotfrukter och ädelost rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond då denna ger en djup och mustig smak med rostade undertoner. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    80 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • Kycklingpanna
    • 1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond
    • 2 msk soja, japansk
    • 1 msk rapsolja
    • 800 g kycklinglår, med skinn
    • blandade grönsaker i fina bitar, t ex lök, selleri, morötter, paprika och betor.
    • örter, färska efter smak
    • salt och svartpeppar
    • Ädelostsås
    • 50 g ädelost, mogen
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
    • salt och svartpeppar
    • ev. vitlök

    Så här gör du

    Kyckling i ugn

    1. Lägg kycklingen i marinaden och låt marinera en stund.
    2. Lägg de skurna grönsakerna i en smord, ugnsfast form.
    3. Lägg kycklingen ovanpå de råa grönsakerna och ringla över marinaden.
    4. Stek i ugn ca 45 minuter i 150 grader tills grönsakerna känns mjuka och kycklingen är genomstekt mör.

    Ädelostsås

    1. Mosa ädelosten och blanda den med crème fraiche och fond.
    2. Smaka av med salt och peppar och ev. en gnutta vitlök.

    Produkter

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/customers/webs/justdigital/bongtouchoftaste.se/web/app/uploads/cache/793d5c99057e15ba47cec7ecf83503f8ee53964a.php on line 91