Kyckling, Gryta

Kyckling i röd curry

I receptet för Kyckling i röd curry rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond alt. Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    30 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 600 g kycklingfiléer
    • 200 g wokgrönsaker, blandade t ex majs, paprika, lök och sockerärtor
    • 1 msk olja
    • 6 dl kokosmjölk
    • 2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond alt. Kycklingfond
    • 1-3 msk Thailändsk röd curry
    • 1 msk vitlök, hackad
    • 1 msk lime, pressad
    • 1 msk honung
    • salt och peppar
    • Till servering
    • ris eller nudlar

    Så här gör du

    1. Strimla kycklingen och skär grönsakerna i fina bitar.
    2. Bryn kycklingen i en kastrull.
    3. Slå på kokosmjölk, currypasta och fond. Låt det koka sakta 15 minuter.
    4. Bryn grönsakerna vid sidan om och lägg ner dem i grytan.
    5. Låt grytan koka ytterligare ca 5 minuter tills kycklingen är genomkokt och mör.
    6. Smaka av med fond, lime, honung, salt och peppar.
    7. Servera grytan tillsammans med ris eller nudlar.

    Produkter