Kyckling

Kyckling ”Korean style”

I receptet för Kyckling ”Korean style” rekommenderar vi Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:

Personer: 4

20 min

Skicka inköpslista

Skickat!

Ingredienser

  • 600-800 g kycklingfilé
  • Till marinaden
  • 1 st citrongräs, färsk
  • 1 tsk ingefära, finriven
  • 1 tsk vitlök, finhackad
  • 1-5 krm sesamolja (beroende på styrka)
  • 2 msk Mrs Cheng´s japansk soja
  • 1 msk olja
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk lime, pressad
  • 2 tsk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
  • Chilipaste "Gochujang" eller Sambal Oelek

Så här gör du

  1. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden.
  2. Smaka av med chilipasta och sesamolja.
  3. Marinera kycklingen minst 2 timmar i kylen.
  4. Låt marinaden rinna av och grilla kycklingen på medelvarm grill tills den är genomstekt men inte torr.

 

Produkter