Kyckling

Kycklingfärslimpa med sting

I receptet för Kycklingfärslimpa rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond då denna ger en djup och mustig smak med rostade undertoner. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    80 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1.25 dl mjölk, 3%
    • 1 st ägg
    • 1 tsk sambal oelek (prova dig fram så att det inte blir för starkt)
    • 1 st vitlöksklyfta, finriven
    • 1 st lök, gul finhackad
    • 0.5 dl mango chutney
    • 2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond
    • 0.5 dl ströbröd
    • 600 g kycklingfärs
    • salt och peppar

    Så här gör du

    1. Blanda ihop samtliga ingredienser utom kycklingfärsen, låt stå och svälla i ca 10 min.
    2. Blanda ner smeten noga i kycklingfärsen. Håll kallt.
    3. Provstek en bit och smaka av och krydda ev mer tills du är nöjd. (Var noga med att inte äta kycklingfärsen rå.)
    4. Smöra eller olja en ugnsfast form och forma en limpa av färsen.
    5. Baka av i ca 160° varm ugn i ca 60 min. Låt kycklingfärslimpa vila något innan servering.
    6. Servera med gräddsås och kokt potatis.

    Produkter