Kyckling

Kycklingfilé med basilikabulgur

I receptet för Kycklingfilé med basilikabulgur rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    35 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 500 g kycklingfilé
    • 3 dl bulgur
    • 6 dl vatten
    • 2 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
    • 4 st tomater, soltorkade
    • 1 st kikärtor i burk
    • 1 msk basilika, färsk finhackad
    • 3 msk persilja, färsk finhackad
    • 1 st vitlöksklyfta, riven
    • 1 tsk vinäger, röd
    • smör att steka i
    • salt och peppar

    Så här gör du

    1. Koka upp vatten tillsammans med kyclingfond.
    2. Häll i bulgur och täck med lock. Låt sjuda sakta 10-12 minuter.
    3. Skär tomaterna i små bitar.
    4. Blanda med vinäger, basilika, persilja och vitlök.
    5. Tillsätt blandningen i bulgurn tillsammans med kikärterna.
    6. Stek kycklingfiléerna på båda sidorna i lite smör.
    7. Krydda med salt och peppar.
    8. Servera kycklingen med basilikabulgur.

    Produkter