Kyckling

Kycklinggratäng

I receptet för Kycklinggratäng rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond då denna ger en djup och mustig smak med rostade undertoner. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    60 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 600 g potatis, skalad
    • 100 g bacon, rökt tärnad
    • 2 dl lök, gul hackad
    • 2 msk vitlök, finhackad
    • 2 dl grädde, 40%
    • 2 dl mjölk, 3%
    • 2 msk vetemjöl
    • 1.5 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond
    • 60 g babyspenat, färsk
    • 300 g kycklingkött, stekt eller grillat strimlat
    • 200 g ost, riven

    Så här gör du

    1. Skär potatisen i 3 mm tjocka skivor. Lägg dem i kokande saltat vatten och låt koka i 5 minuter. Låt potatisen rinna av och svalna.
    2. Hetta upp ett stekjärn och stek bacon, lök och vitlök sakta i 5 minuter.
    3. Gör en sås på grädde, mjölk, mjöl och fond och låt det koka upp under omrörning.
    4. Smörj en ugnssäker form och varva potatis, baconfräs, spenat, ost och kyckling.
    5. Häll över såsen och toppa med lite riven ost.
    6. Grädda gratängen i ugnen. 200 grader i 30-40 minuter tills den är gyllenbrun och färdigbakad.

    Produkter