G-2LEX1KH7HC

Kyckling

Kycklinggryta med grov senap, vit balsamvinäger och dragon

I receptet för Kycklinggryta med grov senap, vit balsamvinäger och dragon rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    80 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 st kyckling, färsk hel
    • 2 st vitlöksklyftor
    • 250 g champinjoner, små
    • 1 msk rapsolja
    • 3 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
    • 2,5 dl vatten
    • 2.5 dl grädde
    • 3 msk senap, grov skånsk
    • 1 msk maizena
    • 2 msk dragon, färsk hackad
    • 1.5 msk balsamvinäger, vit
    • salt och peppar
    • potatis, pressad eller ugnsrostad till servering

    Så här gör du

    1. Grovstycka kycklingen.
    2. Skala och finhacka vitlök.
    3. Skär champinjonerna i halvor.
    4. Bryn kycklingen i hälften av oljan, tillsätt vitlök och fräs den med kycklingen. Lägg i en kastrull.
    5. Bryn svampen i resten av oljan. Lägg den i kastullen.
    6. Tillsätt fond, vatten och grädde. Koka sakta i ca 30-40 minuter.
    7. Smaka av med senap, salt och peppar.
    8. Red av grytan med lite maizena utrört i vatten.
    9. Vänd ner hackad färsk dragon och smaksätt med vinägern.

    Servera med ungsstekt eller pressad potatis.

    Tips, receptet funkar fint men benfri kycklinglårfilé om Du inte vill använda hel kyckling.

     

    Produkter