Kyckling, Gryta

Kycklinggryta med vitlök och citron

I receptet för Kycklinggryta med vitlök och citron rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    40 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 600 g kycklinglårfilé
    • 250 g champinjoner
    • 1 msk rapsolja
    • 3 msk vitlök, finhackad
    • 3 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
    • 2,5 dl mjölk
    • 2,5 dl grädde
    • 1 msk maizena
    • 1 dl kruspersilja, grovhackad
    • 0,5 st citron, skal och saft av
    • Salt och peppar
    • Till servering
    • Pressad potatis

    Så här gör du

    1. Dela kycklinglåren i fina bitar.
    2. Klyfta champinjonerna.
    3. Bryn kycklingen i hälften av oljan, tillsätt vitlök och fräs den med kycklingen, lägg i en gryta.
    4. Bryn svampen i resten av oljan och lägg över den i grytan.
    5. Tillsätt fond, mjölk och grädde och låt det koka sakta i ca 25 minuter.
    6. Red av grytan med lite maizena utrört i vatten.
    7. Rör i persiljan och smaksätt med citron, salt och peppar.
    8. Servera grytan tillsammans med pressad potatis.

     

    Produkter