G-2LEX1KH7HC

Kyckling, Gryta

Kycklinggryta med vitt vin, fänkål och persilja

I receptet för Kycklinggryta med vitt vin, fänkål och persilja rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond eller Ekologisk Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    110 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 st kyckling, hel stor
    • 8 st pärllökar
    • 1 st fänkål
    • 12 st champinjoner, färska
    • 3 dl vitt vin
    • 1 liter vatten
    • 2 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond eller Ekologisk Kycklingfond
    • 0.5 dl bladpersilja, färsk grovhackad
    • salt och grovmald svartpeppar
    • maizena till redning
    • potatis, kokt till servering

    Så här gör du

    KYCKLING

    1. Stycka kycklingen på följande sätt: Låren delas i leden. Vingen skärs ut som vanligt. Bröstfilén skärs ut ur bröstbenet och delas rakt över en gång.
    2. Lägg kycklingen i en stor kastrull. Fyll med kallt vatten så det täcker. Koka upp och häll av vattnet. Spola kycklingen ren och lägg tillbaka i den urdiskade kastrullen.
    3. Slå på vitt vin och fond och fyll på med vatten så att det täcker kycklingen. Koka upp och dra ner värmen. Koka på svag värme.
    4. Dela champinjonerna och lägg i grytan. Skär fänkål i fyra delar och lägg i grytan. Skala lökar och lägg i grytan. Koka på svag värme i cirka 35 minuter.
    5. Plocka upp kycklingen och lägg i en djup skål. Red av grytan med maizena utrört i lite kallt vatten. Smaka av med salt och peppar. Slå såsen över kycklingen. Garnera med lite persilja.

    Servera med nykokt potatis och gremolata (recept finns på vår hemsida).

    Produkter