Kyckling, Soppa

Kycklingsoppa med kokos och lime

I receptet för Kycklingsoppa med kokos och lime rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    45 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 250 g kyckling, skinn och benfri, strimlad
    • 100 g champinjoner, färska i klyftor
    • 3 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
    • 1 stånd broccoli, färsk i små buketter
    • 10 cm citrongräs, grovt krossat
    • 1 msk ingefära, färsk riven
    • 1 msk vitlök, riven
    • 8 dl kokosmjölk
    • 2 msk fisksås
    • 2 msk strösocker
    • 2 msk lime, saften av
    • 2 tsk chili, röd finhackad (ta den mindre mängden om du inte vill ha soppan så stark)
    • 1 msk rapsolja (att steka i)

    Så här gör du

    1. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull.
    2. Bryn kyckling och svamp i några minuter.
    3. Tillsätt citrongräs, vitlök, ingefära och chili, slå till sist på kokosmjölk och fond.
    4. Låt soppan koka sakta i ca 10 minuter och tillsätt sedan broccolin. Koka ytterligare 10-20 minuter.
    5. Smaka av soppan med fisksås, socker och lime.
    6. Plocka upp citrongräset och servera soppan i varma tallrikar.

    Produkter