Laxtartar med schalottenlök och kapris

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Delikata små munsbitar med tartar på lax, fransk senap, vinäger, kapris och Brynt Schalottenlökfond. Ett perfekt tilltugg, toppat med krispig fänkål.

I receptet för Laxtartar med schalottenlök och kapris rekommenderar vi Bong Touch of Taste brynt Schalottenlökfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Laxtartar med schalottenlök och kapris

Ingredienser

Under 30 minuter
4

portioner

160 g lax, färsk
2.5 ml balsamvinäger, vit
1 tsk dijonsenap
1.5 tsk kapris, hackad
  vitpeppar
1.5 tsk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
1 msk olivolja
8 skivor baguette, tunna skivor
0.5 st fänkål
  isvatten
  salt och peppar
  
  

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på grill.
  2. Skär laxen i små tärningar och lägg i skål.
  3. Blanda laxen med balsamvinäger, fransk senap, hackad kapris, rör om och smaka av med vitpeppar.
  4. Rulla smeten till 8 st bollar och ställ kallt.
  5. Blanda fond och olivolja och pensla baguetteskivorna.
  6. Rosta i ugn på båda sidorna. Låt svalna.
  7. Skär fänkålen tunt, gärna med en mandolin. Lägg i isvatten ca 20 min. så de blir krispiga.
  8. Ta upp och låt rinna av på papper.
  9. Lägg laxtartaren på baguetteskivorna och toppa med fänkålen och några dillvippor.

Två skivor med laxtartar är lagom per person.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond