G-2LEX1KH7HC

Nötkött

Grillad hamburgare med karamelliserad lök

I detta recept rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalv-, Brynt Schalottenlöks- samt Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    35 minuter (15 min förberedelse/20 min grill)

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 400 gr högrevsfärs
    • 1 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • Bröd, baka själv eller köp färdiga
    • Salladsgrönsaker
    • Till dressingen:
    • 1 dl crème fraiche
    • 2 msk grovkornig dijonsenap
    • 2 msk dragon, färsk hackad
    • 2 tsk Bong Touch of Taste Grönsaksfond EKO
    • 1-3 tsk sambal oelek
    • Till löken:
    • 3 st gul lök
    • 1 msk olja
    • 1 msk smör
    • 1-2 tsk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlöksfond

    Så här gör du

    • Rör färsen och smaksätt den med fond, salt och peppar. Forma fyra fina burgare.
    • Vispa crème fraichen kraftigt tills den tjocknat och blivit fluffig. Rör i senap, dragon, fond och chili. Smaka av med salt och peppar.
    • Skala och skiva löken tunt. Stek löken sakta i smör och olja i ca 20 minuter tills den fått fin färg och blivit gyllenbrun. Smaksätt med fond och salt.
    • Grilla burgarna till önskad stekningsgrad och rosta bröden.
    • Bred dressing på bröden och bygg fina burgare med grönsaker, kött och lök.
    • Tips – Baka dina egna hamburgerbröd, se recept här!

    Produkter