Juliga köttbullar med russin

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Godare köttbullar med smak av jul. Köttbullar med havregryn, lök, Kalvfond, salt och peppar och en något sötare smak av russin. Lycka till!

I receptet för Juliga köttbullar med russin rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond eller Ekologisk Köttfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Juliga köttbullar med russin

Ingredienser

Ca 50 minuter
4

portioner

1 st lök, gul
2 msk smör
1 dl mjölk
0.5 dl havregryn
500 g blandfärs
1 dl russin
2 krm svartpeppar, nymald
1 tsk salt
1 st ägg
3 msk Bong Touch of Taste Kalvfond eller Ekologisk Köttfond
2 msk olja till stekning
  
  

Så här gör du

  1. Skala och hacka löken. Stek den mjuk i smör och ställ åt sidan för att kallna.
  2. Blanda mjölk och havregryn i en bunke. Låt det svälla ca 10 minuter.
  3. Blanda färsen med ägg och krydda med salt och peppar.
  4. Blanda den avsvalnade löken med hackade russin och havregrynsblandningen. Rör sedan ner i färsen.
  5. Rulla färsen till köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda.
  6. Stek köttbullarna i omgångar i olja i en stekpanna ca 5-7 minuter eller tills de är genomstekta.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond