Köttfärslimpa

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Byt ut köttbullarna och prova istället denna saftiga köttfärslimpa som lindas in med kallrökt skinka. Schalottenlökfond och Kalvfond ger god smak. Servera med potatis, gräddsås och lingon.

I receptet för Köttfärslimpa rekommenderar vi Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond och Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Köttfärslimpa

Ingredienser

Ca 50 minuter
6

portioner

1 kg nötfärs
1 dl havregryn
2 st stora ägg
1.5 dl mjölk 3%
1.5 dl färskost t ex Philadelphia
1 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
1 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
6 skivor skinka, kallrökt
  salt och svartpeppar
Till servering   
  kokt potatis, gräddsås och lingon
  
  

Så här gör du

  1. Vispa samman ägg, mjölk och färskost.
  2. Rör i havregryn och fond.
  3. Blanda sedan i färsen och smaksätt med salt och svartpeppar.
  4. Forma en fin limpa, lägg den i en ugnsfast form och täck den med skinkskivorna.
  5. Baka limpan i ugn, 175 grader i ca 30-40 minuter.
  6. Servera gärna tillsammans med kokta potatis, gräddsås och lingon.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Runt 3 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (2)
5.0/5
30 min
Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond