Crème brulee med vanilj och hallon

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Krämig Crème Brûlée med mycket smak av vanilj. Bakas i vattenbad ca 40 minuter i 100 grader. Serveras med färska hallon eller en fräsch sorbet.

I receptet för Crème Brulee med vanilj och hallon behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan.

Crème brulee med vanilj och hallon

Ingredienser

Runt 3 timmar 30 minuter
4

portioner

3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
0.5 st vaniljstång
1.5 dl strösocker
4 st äggulor
  rörsocker till sockeryta
  färska bär till servering
  hallonsorbet
  

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 100°C.
  2. Koka upp grädde, mjölk, vaniljstång och socker. Låt sjuda i 5 minuter.
  3. Ställ åt sidan för att vila någon timme alternativt över natten. Tillsätt äggulorna.
  4. Fyll önskade formar, täck dem med plast.
  5. Baka i ugn i ungefär 40 min eller tills smeten nästan helt har stelnat.
  6. Tag ut och låt vila några timmar före servering.
  7. Strö över ett tunt lager råsocker och bränn av med brännare eller under grillelementet i ugnen (full effekt) tills sockret är karamelliserat.
  8. Servera med färska bär och hallonsorbet.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Ca 1 timme 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Mindre än 40 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond