Örtgravad lax

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Supergod örtgravad lax med härliga smaker av dill, bladpersilja, dragon och Grönsaksfond. Det krävs ett par dygns väntan innan den kan njutas!

I receptet för Örtgravad lax rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond alt. Ekologisk Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Örtgravad lax

Ingredienser

Under 30 minuter
4

portioner

600 g laxfilé
2 msk dill, hackad
1 msk bladpersilja, hackad
1 msk dragon, hackad
3 msk strösocker
1.5 msk salt
1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond alt. Ekologisk Grönsaksfond
0.5 dl koriander, färsk, grovhackad
  

Så här gör du

  1. Ta bort benen i laxen med liten tång.
  2. Blanda örter, salt och socker med fonden.
  3. Gnid in kryddblandningen på laxens filésida.
  4. Låt stå i rumstemperatur 1 timme tills socker och saltet smält.
  5. Täck med plast och grava i kylskåp i 48 timmar. Vänd laxen några gånger under gravningen.
  6. Skär laxen tunt vid servering.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond