Parmesanbakelser med smetana, rödlök och gräslök

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Härligt frasiga smördegsbakelser med smetana smaksatt med Grönsaksfond, toppade med hackad rödlök, gräslök och riven parmesan. Perfekt för minglet på festen eller som förrätt.

I receptet för Parmesanbakelser med smetana, rödlök och gräslök rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna Eko, för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Parmesanbakelser med smetana, rödlök och gräslök

Ingredienser

Ca 20 minuter
12

portioner

2 st plattor smördeg med smör, frysta (100 g)
1 st ägg, uppvispat
2 dl smetana
2 tsk Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna Eko
100 g parmesan, finriven
1 st rödlök, finhackad
  Gräslök, finhackad
  Flingsalt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Dela två block fryst smördeg i 6 bitar vardera. Nagga med en gaffel innan du penslar de med uppvispat ägg och strör över lite flingsalt.
  3. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10min, tills de rest sig och fått fin färg!
  4. Rör ned fonden i smetanan och vispa fluffigt med elvisp. Lägg i en spritspåse.
  5. Ta ut smördegsbakelserna, låt svalna och spritsa sedan på smetana.
  6. Toppa med finriven parmesan, hackad rödlök och gräslök.

Satsen ger 12 st bakelser totalt.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Mindre än 15 minuter
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond