Kyckling, Pastarätter, Fågel

Zofias pasta

I detta recept rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Recept och bild är framtagen av Zofias kök!

Betyg:

Personer: 4

20 min

Skicka inköpslista

Skickat!

Ingredienser

  • 400 g pasta, valfri
  • 600 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st paprika, röd
  • 1 st schalottenlök
  • 3 dl grädde, matlagnings
  • 2 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
  • 2 dl ost, riven
  • 2-3 kvistar timjan, färsk
  • 25 g smör
  • Olja till stekning
  • Salt & peppar

Så här gör du

  1. Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Bryn kycklingen tillsammans med vitlöksklyftor och timjan. Bryn tills de får färg.
  2. Tillsätt kycklingfonden och krydda med salt, peppar och färsk timjan.
  3. Lägg över kycklingen på en tallrik och ställ åt sidan.
  4. Skala och finhacka lök och paprika, fräs i samma stekpanna.
  5. Dela kyckling i mindre bitar och lägg ner i såsen. Låt puttra i ca 5 minuter.
  6. Tillsätt riven ost och blanda runt.
  7. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Sila av vattnet och blanda ner pastan i såsen. Servera direkt.

Produkter