Penne all ’Arrabbiata

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Klassisk, härligt het, italiensk tomatsås med fantastisk smak av brynt fläsk, vitlök, chili, basilika, persilja, parmesan och Ekologisk Grönsaksfond.

I receptet för Penne all ’Arrabbiata rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Penne all 'Arrabbiata

Ingredienser

Under 30 minuter
4

portioner

Tomatsås   
4 dl krossad tomat (passerad)
1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
1 msk vitlök, hackad
4 tsk olivolja
2 tsk balsamicovinäger
1 msk basilikablad, strimlade
1 tsk oreganoblad, strimlade
1 krm peperoncino, torkad chili
  salt och svartpeppar
Pasta och fläsk   
300 g penne (torr pasta)
150 g rimmat sidfläsk, i tärningar
2 msk persilja, hackad
50 g parmesanost, riven
  salt och svartpeppar

Så här gör du

Tomatsås

1. Fräs vitlök i olivolja på försiktig värme.

2. Tillsätt tomat, fond, chili, några nypor salt samt några varv på svartpepparkvarnen. Låt det sjuda sakta i ca 25 minuter.

3. Tillsätt vinäger och örter och låt det koka upp.

4. Smaka av med fond, salt, peppar och eventuellt vinäger och en nypa socker.

Fläsk och pasta

1. Bryn fläsket på medelhög värme, när det är gyllenbrunt så låt det rinna av på lite hushållspapper.

2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Låt den rinna av.

3. Tillsätt tomatsåsen. Låt det koka upp och bli genomvarmt.

4. Vänd i fläsk, persilja och ost, smaka av med salt och svartpeppar.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Runt 35 minuter
Betyg (1)
1.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
30 min
Betyg (0)
0.0/5
Runt 2 timmar
Ca 20 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond