Pepparstekt oxfilé med schalottenlöksabayonne och syltade tomater

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Rosastekt oxfilé med syltade tomater och en härlig sabayonne på grädde, ägg och Brynt Schalottenlökfond. De syltade tomaterna fulländar middagen. Servera med råstekt potatis eller ugnsrostade rotfrukter. Perfekt bjudmiddag!

I receptet för Pepparstekt oxfilé med schalottenlöksabayonne och syltade tomater rekommenderar vi Bong Touch of Taste brynt Schalottenlökfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Pepparstekt oxfilé med schalottenlöksabayonne och syltade tomater

Ingredienser

Ca 1 timme 30 minuter
4

portioner

800 g oxfilé i bit
  svart- och rosépeppar, krossad
1 msk smör
Schalottenlöksabayonne   
3 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
3 dl vispgrädde
2 msk vitvinsvinäger
2 st äggulor
  vitpeppar
Syltad tomat   
20 st cocktailtomater med kvist
1 msk olivolja
0.5 dl vitvinsvinäger
0.5 dl strösocker
1 dl vatten
  

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Gnid in oxfilén i pepparblandningen.
  3. Hetta upp en stekpanna och bryn en fin yta på filén runt om i smör.
  4. Låt gå i ugnen till 58 graders innertemperatur (medium).
  5. Låt köttet vila minst 10 min. innan det skärs upp i portionsskivor. OBS! Inte i folie då stekningen fortsätter.

Schalottenlöksabayonne

  1. Koka upp vispgrädde tillsammans med fond.
  2. Vispa äggulor och schalottenlöksvinäger luftigt över vattenbad. Smaka av med peppar.
  3. Tillsätt schalottenlöksgrädden sakta i en fin stråle under kraftig vispning.

Syltade tomater

  1. Ugnsbaka tomaterna (med kvisten) i 100 grader i ca 30 minuter, med lite olivolja, salt och peppar.
  2. Koka upp vinäger, socker och vatten, häll lagen över tomaterna och ställ kallt.

Till servering

Servera med till exempel råstekt potatis eller ugnsrostade rotfrukter.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 50 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond