Räkceviche med sötpotatisaioli och krispigt tunnbröd

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Perfekt förrätt till nyårsafton med så härliga smakkombinationer. Fräsch räkceviche med mango och en dressing med sting. Serverad med en sötpotatisaioli och krispigt tunnbröd.

I receptet för Räkceviche med sötpotatisaioli och krispigt tunnbröd rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Räkceviche med sötpotatisaioli och krispigt tunnbröd

Ingredienser

Ca 45 minuter
4

portioner

200 g räkor, skalade
1 st avokado (stor), väl mogen
1 st salladslök
1 dl mango, tärnad
  färsk korinader eller bladpersilja
Dressing   
2 tsk röd chili, finhackad
1 tsk vitlök, finhackad
1 msk olivolja
3 msk citron, pressad
2 msk lime, pressad
1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
  Salt och peppar
Sötpotatisaioli (ger ca 4 dl)   
100 g sötpotatis, skalad, i bitar
2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
1 msk vitlök, finhackad
2 msk lime, pressad
1 tsk dijonsenap
1 st äggula
2 dl rapsolja
  salt och peppar
Krispigt tunnbröd (4 pers)   
2 skivor tunnbröd, runt
  smör
  

Så här gör du

Räkceviche

  1. Vispa samman alla ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar.
  2. Tärna avokadon och skiva löken tunt.
  3. Blanda samman alla ingredienserna, slå på dressingen, tillsätt koriander eller persilja och servera direkt i skålar eller glas.
  4. Toppa med aiolin och servera krisigt bröd till.

Sötpotatisaioli

  1. Koka potatisen helt mjuk (ca 20 minuter) och låt den ånga av och svalna några minuter.
  2. Lägg potatisen i en bunke och vispa sönder den med en elvisp.
  3. Rör i vitlök, lime, senap och äggula.
  4. Vispa i oljan med tunn stråle och smaka av med salt och peppar.

Krispigt tunnbröd

  1. Pensla tunnbröden med smält smör.
  2. Skär bröden i trekanter och rosta i ugn, ca 220 grader i 3-5 minuter.

Vegetariskt alternativ: Avokado-ceviche med sötpotatisaioli och krispigt tunnbröd. Byt ut räkorna mot 1 stor avokado.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond