Rotfruktsgyta

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En härligt mustig vegetarisk gryta som passar extra bra en kylig höst- eller vinterdag.

I receptet för Rotfruktsgryta rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Rotfruktsgyta

Ingredienser

Under 30 minuter
4

portioner

800 g rotfrukter, t ex palsternacka, morötter, rotselleri, purjolök
2 msk vitlök, hackad
3 msk lök, hackad
3 msk rapsolja
2 msk tomatpuré
2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
8 dl vatten
400 g kikärtor, avrunna och kokta
  salt
  peppar
Till servering   
  yoghurt
  bröd

Så här gör du

  1. Hetta upp oljan i en kastrull, sautera grönsakerna, vitlöken och löken sakta i 5 minuter.
  2. Tillsätt tomatpurén och sautera ytterligare några minuter.
  3. Slå i kikärtor, vatten och fond, låt det koka sakta i ca 15 minuter tills rotfrukterna känns lagom mjuka.
  4. Smaka av med salt, peppar och fond.

Servera gärna grytan med yoghurt och bröd.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar 40 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond