Bouillabaissesås

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Fransk klassisk sås med smak av skaldjur. För den perfekta smaken har vi använt vitlök, vitt vin, saffran, tomatpuré, fänkålsfrö och hummerfond.

I receptet för Bouillabaisesås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Hummerfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Bouillabaissesås

Ingredienser

Under 25 minuter
4

portioner

0.5 st lök, gul, grovhackad
1 st morot, tärnad
3 st vitlöksklyftor, finhackade
1 krm fänkålsfrön
0.5 g saffran
2 msk tomatpuré
2 st tomater, grovhackade
1 st apelsin, saft och finrivet skal
2 dl vitt vin, torrt
2 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
4 dl vatten
2 msk smör
  

Så här gör du

Fräs grönsakerna och kryddorna i lite olivolja på medelstark värme utan att det tar färg.

Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare 1 min.

Tillsätt vitt vin, fond, vatten och apelsinsaft. Låt sjuda i ca 15 min.

Mixa såsen slät och sila genom en finmaskig sil.

Smaka av med salt & peppar samt vispa i rumstempererat smör.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Mindre än 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond