Sås

Madeirasås med lök och champinjoner

I receptet för Madeirasås med lök och champinjoner rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    25 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 4 st schalottenlökar
    • 1 st vitlöksklyfta
    • 200 g skogschampinjoner
    • 1 tsk timjan, färsk
    • 2 msk smör
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 dl madeiravin
    • 4 dl rött vin
    • 1.5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 0.5 msk maizena
    • salt och grovmald svartpeppar

    Så här gör du

    1. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Tärna champinjonerna.
    2. Fräs allt mjukt tillsammans med timjan i smör i en tjockbottnad kastrull. Klicka i tomatpuré och häll i Madeiravin, rödvin och kalvfond.
    3. Koka ihop till en smakrik sky.
    4. Red av med maizena utrört i lite vatten till önskad konsistent.
    5. Smaka av med salt och svartpeppar. Vispa gärna i en liten smörklick precis innan servering.

    Produkter