Sås

Rödvinssås med glöggkryddor

I receptet för Rödvinssås med glöggkryddor rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    30 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 dl schalottenlök, hackad
    • 1 msk smör
    • 1 hel kanelstång
    • 1 hel stjärnanis
    • 0,5 tsk ingefära, mald, torkad
    • 0,5 tsk kardemumma, mald
    • 3 dl vin, rött
    • 1 dl vatten
    • 2 msk balsamicovinäger
    • 1,5 msk Bong Touch of Taste Oxfond
    • 1 msk farinsocker
    • maizena

    Så här gör du

    1. Bryn löken i smör, lägg i kryddorna och låt det steka vidare några minuter.
    2. Slå i vin, balsamico, vatten, fond och farinsocker, låt det koka försiktigt i 10 minuter.
    3. Red av såsen till önskad tjocklek med maizena utrört i lite vatten.

    Produkter