Skärgårdsgryta med torsk och lax

4.0/5
Betyg: 4.0 av 5
(1 röster)
En mustig och krämig fiskgryta med både lax och torsk. En touch av Fiskfond lyfter rätten. Enkel att göra och passar lika bra till vardag som fest.

I receptet för Skärgårdsgryta med torsk och lax rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Skärgårdsgryta med torsk och lax

Ingredienser

Under 15 minuter
4

portioner

250 g laxfilé
200 g torskfilé
1 st bit purjolök
4 st potatisar, medelstora
3 msk rapsolja
4 msk dill, hackad
3 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
8 dl mjölk 3%
2 dl grädde 40%
  salt och peppar
  
  
  

Så här gör du

  1. Skala och skiva potatisen i 2 mm tjocka skivor.
  2. Skölj och strimla purjolöken.
  3. Skär fisken i 1*1 cm stora tärningar.
  4. Fräs purjo och potatis några minuter i oljan, slå i mjölk, grädde och fond.
  5. Låt det koka sakta i ca 7-9 minuter tills potatisen är mjuk.
  6. Lägg i fisken och låt det koka upp.
  7. Dra grytan åt sidan och smaka av med salt, peppar och fond.
  8. Rör i dillen och servera direkt.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 3 timmar
Betyg (2)
5.0/5
Ca 2 timmar 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond