Broccolisoppa med kokosmjölk och tofu

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Härligt färgsprakande soppa med massa nyttigheter, måste bara provas!

I receptet för Broccolisoppa med kokosmjölk och tofu rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Broccolisoppa med kokosmjölk och tofu

Ingredienser

Under 20 minuter
4

portioner

500 g broccoli
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
2 tsk sambal oelek eller röd chilipaste
5 msk rapsolja
5 dl vatten
4 dl kokosmjölk
2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
100 g spenat
100 g pressad citron
100 g tofu
  färska örter
  salt

Så här gör du

  1. Skala och hacka lök och vitlök, skär broccolin i 2 cm stora bitar.
  2. Fräs grönsakerna i 2 msk olja några minuter, tillsätt sedan 5 dl vatten samt kokosmjölk och fond.
  3. Låt det koka sakta i ca 10 minuter tills broccolin är mjuk.
  4. Tillsätt spenat och sambal/chili.
  5. Mixa soppan helt slät, slå tillbaka den i kastrullen och smaka av med fond, sambal/chili, salt och citron.
  6. Skär tofun i små tärningar, låt dem rinna av ordentligt och stek dem sedan krispiga i resterande olja.
  7. Servera soppan i skålar, strö på tofun och toppa med örter.

 

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (1)
5.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 3 timmar
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond