Sparrispasta med pistage, citron och jalapeño

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Här är pastan som är ett måste för dig som gillar pistage! En härlig het, syrlig och krämig sparrispasta med pistage, citron, dill och jalapeño och som toppas med burrata.

I receptet för Sparrispasta med pistage, citron och jalapeño rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna EKO, för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Sparrispasta med pistage, citron och jalapeño

Ingredienser

Ca 30 minuter
4

portioner

1 dl olivolja
1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna EKO
1 knippe dill
1 st jalapeño
1 st vitlöksklyfta
100 g skalade pistagenötter
100 g parmesan, finriven
1 st citron
250 g sparris, skivad i tunna skivor
400 g pasta, valfri sort
2 st burrata
100 g smör

Så här gör du

  1. I en mixer, ner med olivolja, fond, dill, jalapeños, vitlök, pistagenötter, parmesan och saften samt zesten från 1/2 citron. Mixa väl!
  2. Koka pastan.
  3. Bryn under tiden sparrisen snabbt i lite olivolja i en stor stekpanna. Gå i med smöret och den mixade pistagekrämen. Ner med pastan, lite pastavatten och ännu mer parmesan. Smaka av med citron, salt och peppar.
  4. Lägg upp på tallrikar, toppa med burrata, ringla över lite olivolja, dill och parmesan.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond