Tomatsallad med örtolja

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Solmogen tomatsallad, salladslök och nygjord örtolja! Gott och fräscht tillbehör till middagen. Örtoljan får sin goda smak av spenat, ruccola, basilika, salt och Ekologisk Grönsaksfond.

I receptet för Tomatsallad med örtolja rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Tomatsallad med örtolja

Ingredienser

Ca 40 minuter
4

portioner

Örtolja   
50 g spenat och/eller ruccola
20 g basilika, färska blad
1 st vitlöksklyftor
2 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
  flingsalt
2 dl oliv-, majs- eller rapsolja
Sallad   
6 st tomater, stora
  flingsalt
1 dl salladslök, i fina strimlor
  svartpeppar, nymald
  sallad, valfri i botten

Så här gör du

Örtolja

  1. Hetta upp olja till 65° i en kastrull (det går bra att göra örtoljan med kall olja men då blir den inte så grön).
  2. Lägg alla övriga ingredienser i en mixer. Häll i oljan och mixa till en slät, grön olja.

Sallad

  1. Skölj och skär tomaterna i halvcentimetertjocka skivor.
  2. Lägg dem i ett durkslag, salta generöst och blanda försiktigt. Låt ligga i durkslaget i 30 minuter så att de vätskar av sig.
  3. Lägg valfri grönsallad på ett fat.
  4. Lägg tomaterna på salladen, ringla över oljan och toppa med lök och svartpeppar.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond