- Värm ugnen till 130°C.
- Salta torskryggarna, lägg åt sidan på hushållspapper.
Pommes Mousseline - Potatispuré
- Skala och dela mandelpotatisen i mindre bitar. Sjud de i lättsaltat vatten tills de är mjuka.
- Häll av vattnet och pressa de genom en potatispress, alternativt passera dem genom en sil tillbaka i kastrullen.
- Tillsätt varm mjölk och rumstemperarat smör till en någorlunda fast potatispuré.
Hummerbordelaise - Sås
- Skala och dela schalottenlökarna i mindre bitar.
- Smält rörsockret i en kastrull på medelhög temperatur.
- Tillsätt schalottenlök, lagerblad och timjan. Låt fräsa i någon minut.
- Tillsätt sedan balsamicovinägern och rödvinet. Låt reducera till 1/3.
- Tillsätt Bong Touch of Taste Hummerfond. Låt sjuda ihop några minuter, sila av.
- Smaka av med eventuellt mer fond, salt, peppar. Tillsätt en klick smör. Samt red av såsen till önskad konsistens.
Grönsaker
- Skala och ansa rotsakerna. Skär de i julienne, smala stavar, med hjälp av mandolin och lägg de sedan i isvatten.
- Lyft upp grönsaksjulienne ur isvattnet till hushållspapper, låt de rinna av en stund. Blanda runt grönsakerna med citronzest, citronjuice, salt och peppar.
Vid servering
- Värm potatispurén, tillsätt vispade grädden och smaka av med salt, peppar och eventuellt muskotnöt efter smak.
- Salta och peppra torsken. Gnid in filéerna försiktigt med olja och grilla den på ena sidan. Lyft av dem från grillpannan till en bricka eller plåt. Lägg på en klick smör och baka dem i ugn i någon minut.
Tips! Tillsätt gärna några bitar benmärg till såsen för en mer mustig smak.