Västerbottenpiccata med tomatsås

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Ostpanerad fläskfilé med mycket smak av västerbottensost. Serveras med fräsch tomatsås med fin smak av vitlök, örter och Ekologisk Grönsaksfond.

I receptet för Västerbottenpiccata med tomatsås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Västerbottenpiccata med tomatsås

Ingredienser

Ca 40 minuter
4

portioner

600 g fläskfilé
  salt och svartpeppar
1 dl vetemjöl
2 st ägg
2 dl västerbottensost, finriven
2 msk rapsolja
1 msk smör
Tomatsås   
1 st lök, gul finhackad
1 st vitlöksklyfta, stor finhackad
1 msk olivolja
400 g tomater, krossade på burk
 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
1 msk balsamvinäger
1 msk örter, färska finhackade (t ex basilika eller oregano)
1 tsk råsocker
  salt och svartpeppar
10 st oliver, gröna urkärnade i skivor
Till servering   
4 portioner ris, kokt
  broccoli, råstekt
  tomatsås
  
  
  
  

Så här gör du

  1. Putsa och skär fläskfilén i 8 bitar. Platta till dem med handen och krydda med salt och peppar.
  2. Vispa ihop ägg, fond och riven ost. Panera köttet – vänd det först i mjöl, klappa av överskottet och vänd det sedan i äggsmeten.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör och olja och stek köttet på medelvärme tills det är genomstekt utan att bli torrt.

Tomatsås

  1. Hetta upp en kastrull med olivolja.
  2. Stek lök och vitlök på låg värme utan att de tar färg.
  3. Tillsätt krossade tomater, fond, balsamvinäger, råsocker, salt och peppar. Låt koka sakta under lock ca 20 minuter.
  4. Smaka ev av med mer  salt, peppar, råsocker och fond.
  5. Vänd till sist ned örter och skivade oliver (oliverna kan uteslutas om det inte står på favoritlistan).

Till servering

Västerbottenpiccata tillsammans med ris, tomatsås och broccoli.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter0
Betyg (3)
2.7/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt en halv dag
Ca 40 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond