Viltburgare med picklad rödlök

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Sugen på en saftig viltburgare? Då måste detta recept provas. Serveras med en härlig ost och hemmagjord picklad rödlök, sötpotatis pommes och BBQ-sås.

I receptet för Viltburgare med picklad rödlök rekommenderar vi Bong Touch of Taste Viltfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Viltburgare med picklad rödlök

Ingredienser

Under 20 minuter
4

portioner

4 fina burgare   
600 g viltfärs
1 dl rostad lök
1 msk Bong Touch of Taste Viltfond
  salt och peppar
Till servering   
4 skivor god ost
2 dl rödlök, picklad, se recept
  salladsgrönsaker
4 st bröd
  BBQ-sås, se recept
  sötpotatis pommes, se recept
Picklad rödlök   
3 st rödlökar, tunt skivade
3 msk lime, pressad
1 msk honung, flytande
Sötpoatis pommes   
2 st sötpotatisar

Så här gör du

  1. Smaksätt färsen med lök, fond, salt och peppar.
  2. Forma fyra jämna hamburgare, pressa ut luft ur färsen.
  3. Grilla burgarna på medelvarm grill, i stekpanna eller ugn.
  4. Lägg på ostskivorna så att den börjar smälta.
  5. Rosta brödet hastigt när burgarna är klara och montera sedan samman bröd, burgare, picklad lök, grönsaker och BBQ-sås.
  6. Servera tillsammans med sötpotatis och extra BBQ-sås.

Picklad rödlök

  1. Blanda samman allt och låt det vila 10 minuter.

Sötpotatis pommes

  1. Skala och skär sötpotatis i klyftor.
  2. Vänd runt potatisen i potatismjöl och skaka av överskottet.
  3. Lägg klyftorna i en ugnsfast form och ringla på olja.
  4. Baka potatisen i ugn, 180 grader i ca 15-20 minuter tills de är mjuka och krispiga.

BBQ-sås

  1. Hetta upp oljan i en kastrull och stek lök, vitlök och kryddorna sakta några minuter.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och låt såsen koka sakta i ca 30 minuter.
  3. Smaka av med fond, salt och peppar.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
80 min varav 60 min marinering
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 5 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond