Viltmansbiff – viltgryta

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Härligt mustig viltgryta där potatisen fått koka tillsammans med köttet. Den goda smaken kommer av öl, timjan, persilja och Viltfond med kantarell.

I receptet för Viltmansbiff – viltgryta rekommenderar vi Bong Touch of Taste Viltfond med kantarell för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Viltmansbiff

Ingredienser

Ca 1 timme 30 minuter
4

portioner

600 g innanlår av hjort eller rådjur
800 g potatis
3 st lökar, gula
4 msk smör att steka i
5 dl öl, mörkt
2 msk Bong Touch of Taste Viltfond med kantarell
4 dl vatten
200 g champinjon eller ostronskivling
2 msk persilja, färsk hackad
1 msk timjan, färska blad
  
  
  

Så här gör du

  1. Putsa och skär köttet i tunna skivor.
  2. Skala och skär potatis och lök i cm-tjocka skivor.
  3. Bryn köttet i 2 msk smör i en gryta och tillsätt potatis och lök.
  4. Slå på öl, viltfond och vatten. Se till att vätskan täcker köttet och potatisen. Låt koka upp.
  5. Låt allt puttra under lock i ca 45 min tills köttet är mört.
  6. Stek svampen i 2 msk smör och rör ner det i grytan.
  7. Servera grytan i djupa tallrikar med hackad persilja och timjan.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 3 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (2)
5.0/5
Ca 2 timmar 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond