Pressmeddelande

VÅR FISKFOND ÄR NU MSC-MÄRKT

Pressmeddelande 2018-09-21

 

Bong Touch of Taste Fiskfond nu MSC-märkt

Marknadsledaren inom fond och buljong, Bong Touch of Taste, MSC-märker sin fiskfond. MSC-symbolen är en garanti för att produktens råvara kommer från ett hållbart fiske.

– Vi är både glada och stolta över att vi nu MSC-märker vår Fiskfond,  säger Kristofer Malmström, Brand Manager för Bong Touch of Taste. Vi vet att våra konsumenter är medvetna och det känns fantastiskt bra att kunna bidra till ett hållbart fiske.

Idag finns det över 1700 MSC-märkta produkter från hela världen att köpa i Sverige och kännedomen om symbolen har ökat drastiskt under senare år. Hela 51% av svenskarna känner igen MSC:s miljömärke.

MSC – Marine Stewardship Council är en internationell, icke vinstdrivande, oberoende organisation som arbetar tillsammans med yrkesfiskare, forskare, miljöorganisationer och företag för ett långsiktigt hållbart fiske.

Fond är reducerad buljong och används traditionellt för att smaksätta grytor, såser, soppor, marinader, wok mm. Bong Touch of Taste står för hög kvalité och matglädje och är marknadsledande inom fond och buljong på den svenska dagligvaruhandeln.

 

www.msc.org/se