Koka egen fond

Koka egen kycklingfond

Tillsätt kryddorna och låt koka på svag värme i 3-4 timmar under skummning. Sila sedan av fonden genom en fin nätsil eller silduk, släng bort skroven/benen. Vill man ha en kraftigare fond kokas den ihop till önskad konsistens.
Kockskolan - Koka egen kycklingfond

Kycklingfond med vår steg för steg guide

Tid ca 4 tim.

Ingredienser

  • 2 st färska kycklingskrov (skär bort filéer och lår)
  • 1 st gula lökar
  • ¼ rotselleri
  • 1 st palsternacka
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st lagerblad
  • 5 kvistar timjan
  • 5 st vitpepparkorn
  • 5 st persiljestjälkar

Steg för steg

  1. Hugg skroven i mindre bitar med en stor kniv.
  2. Lägg skroven i en stor kastrull. Täck med vatten och låt koka upp. Häll av vattnet. (Detta kallas att blanchera skroven. På så vis får man en klarare fond som slutresultat.)
  3. Alternativt: Rosta skroven i ugnen på 225 grader i ca 30 min. Blanchering behövs ej.
  4. Lägg kycklingskroven i en stor gryta och fyll på med vatten.
  5. Skala lök och rotsaker och skär i mindre bitar. Lägg allting i kastrullen. Låt koka upp och skumma sedan av ytan.
  6. Tillsätt kryddorna och låt koka på svag värme i 3-4 timmar under skummning. Sila sedan av fonden genom en fin nätsil eller silduk, släng bort skroven/benen. Vill man ha en kraftigare fond kokas den ihop till önskad konsistens.

Relaterade recept

Tyvärr finns det inga relaterade recept till denna produkten.
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond