Touch of Taste

TRADITION, ARV & ERFARENHET

1890 startade herr Gustaf Bong speceri- och delikatessaffär i Ystad och kännarna ansåg att affärens inläggningar med små ärter, karotter, syltlök och surkål var helt i klass med de bästa franska motsvarigheterna. På den tiden var konserverad mat nämligen en lyx och kunderna fanns främst på slott och herrgårdar i grannskapet.

100 år senare...

Rörelsen blomstrade och Gustaf Bong AB blev senare ett pionjärföretag inom konservindustrin, som hundra år senare lanserade färdig fond först till storkök och sedan till matlagningslystna konsumenter, fortfarande med samma pionjäranda, kvalitetstänkande och omsorg.

TOUCH OF PHILOSOPHY

God mat är underbart och att laga den kan vara en stor del av smakupplevelsen. Och då kan det gärna få ta en hel dag. Men det är ju inte alltid man har tid, eller vill tillverka allt från grunden. Vi vill vi göra det enkelt för dig att lyfta smaken på både vardagsrätter och festmat utan att först behöva rosta grönsaker till en Mirepoix, knyta ihop en egen Bouquet Garni och koka en grundbuljong.

Med Bong Touch of Taste blir varma och kalla såser mustigare, soppor fylligare och grytor mer aromatiska. Riset får smak, köttet marineras och färsen får extra karaktär.

Laga maten precis som vanligt, droppa i några droppar fond och smaka av, eller ta 1,5 msk fond till 5 dl vätska istället för en buljongtärning. Svårare än så är det inte.

VÅRT LÖFTE: RENARE SMAK

Vi på Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan och arbetar hela tiden för renare innehållsdeklarationer. Utgångspunkten för vårt arbete är enkel: Vi anser helt enkelt att viltfond ska smaka vilt, kantarellfond, kantarell och fiskfond just fisk.

Vi förbättrar och förfinar kontinuerligt våra produkter och lyssnar med känsliga öron på våra kunder och på vår omvärld. Det här utvecklingsarbetet har bland annat lett till några viktiga förändringar i vårt sortiment:

  • Våra produkter innehåller inga tillsatta smakförstärkare.
  • Vi har ökat andelen huvudråvara.
  • Ännu renare och enklare innehållsförteckningar.
Smaksätt ekologiskt

Godare mat på naturligt vis

Nu kan du laga goda grytor, såser och soppor på ekologiskt och naturligt vis. Med hjälp av rena och kraftfulla smaker får du den rätta touchen på din mat. Ekologisk Grönsak, Kyckling och Kött är de nya medlemmarna i fondsortimentet från Bong Touch of Taste.

Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond