Touch of Taste

TRADITION, ARV & ERFARENHET

1890 startade Gustaf Bong en speceri- och delikatessaffär i Ystad och kännarna ansåg att affärens inläggningar med små ärter, karotter, syltlök och surkål var i klass med de bästa franska motsvarigheterna. På den tiden var konserverad mat en lyx och kunderna fanns främst på slott och herrgårdar i grannskapet.

Rörelsen blomstrade och Gustaf Bong AB blev senare ett pionjärföretag inom konservindustrin. Hundra år senare lanserades färdig fond först till storkök och sedan till matlagningslystna konsumenter, fortfarande med samma pionjäranda, kvalitetstänkande och omsorg.

bong touch of taste - en del av gb foods

På 1960-talet slog sig företaget samman med Blå Band. Varumärkena blev tillsammans en viktig producent av både våta och torra produkter. På 1980-talet började företaget producera Bong Touch of Taste flytande fonder som blev en succé både inom Foodservice och dagligvaruhandeln. År 2001 förvärvade Campbell Soup Company varumärkena till den europeiska divisionen Continental Foods för att sedan avyttra sina europeiska verksamheter år 2013. Continental Foods verkade sedan självständigt fram till år 2019 då företaget blev uppköpt av GB Foods, ett företag med passion för lokala smaker och varumärken. Fyra år senare är Bong Touch of Taste idag fortfarande en del av GB Foods.

Låt var dag smaka

Vi anser att god mat är underbart och att tillagningen är en stor del av själva smakupplevelsen. Men det är inte alltid man har tid, eller vill tillverka allt från grunden. Därför vill vi göra det enkelt för dig att lyfta smaken på både vardagsrätter och festmat utan att först behöva rosta grönsaker till en Mirepoix, knyta ihop en egen Bouquet Garni och koka en grundbuljong. Med Bong Touch of Taste blir varma och kalla såser mustigare, soppor fylligare och grytor mer aromatiska. Riset får smak, köttet marineras och färsen får extra karaktär.

Laga maten precis som vanligt, droppa i några droppar fond och smaka av, eller ta 1,5 msk fond till 5 dl vätska istället för en buljongtärning. Svårare än så är det inte. Så låt var dag smaka, enkelt med Bong Touch of Taste!

Smaksätt ekologiskt

Godare mat på naturligt vis

Nu kan du laga goda grytor, såser och soppor på ekologiskt och naturligt vis. Med hjälp av rena och kraftfulla smaker får du den rätta touchen på din mat. Ekologisk Grönsak, Kyckling och Kött är de nya medlemmarna i fondsortimentet från Bong Touch of Taste.

Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond