Här är en guide för kött, fågel, fisk och skaldjur.
| Innertemperatur Nötkött | |||
|---|---|---|---|
| Biff | 55-70 ˚C | Nötytterfilé | 55-70 ˚C |
| Entrecote | 55-70 ˚C | Oxfilé | 55-70 ˚C |
| Flankstek | 55-70 ˚C | Rostas | 55-70 ˚C |
| Fransyska | 70-75 ˚C | Ytterlår | 80-85 ˚C |
| Högrev | 80 ˚C | Nötfärs | 70 ˚C |
| Nöt bog | 70-80 ˚C | Rostbiff | 58-70 ˚C |
| Nötbringa | 85-90 ˚C | Rostbiff | 55-70 ˚C |
| Innertemperatur Fläskkött | |||
|---|---|---|---|
| Benfri kotlett | 70 ˚C | Fläskytterfilé | 70 ˚C |
| Benfri kotlettrad | 70 ˚C | Grillspjut | 70 ˚C |
| Flintastek | 70 ˚C | Fläskkotlett | 70 ˚C |
| Fläskbog | 70 ˚C | Kotlettrad | 72 ˚C |
| Fläskfilé | 70 ˚C | Skinkstek | 70 ˚C |
| Fläskfärs | 70 ˚C | Sidfläsk | 80 ˚C |
| Fläskkarré | 80-85 ˚C | Köttfärslimpa | 70 ˚C |
| Innertemperatur Kyckling & Kalkon På kycklingdelar med ben mäts temperaturen intill benet. |
|||
|---|---|---|---|
| Hel kyckling | 82 ˚C | Kalkonfilé | 72 ˚C |
| Kycklingfilé | 72 ˚C | ||
| Kycklingklubba | 82 ˚C | ||
| Kycklinglår | 82 ˚C | ||
| Kycklinglårfilé | 72 ˚C | ||
| Kycklingvingar | 82 ˚C | ||
| Kalkonbröst | 72 ˚C | ||
| Innertemperatur Vilt | |||
|---|---|---|---|
| Hjortfilé | 58-70 ˚C | Älgstek, fransyska | 70-75 ˚C |
| Hjortstek | 65-70 ˚C | Älgkött kalv, entrecote | 60-70 ˚C |
| Rådjurssadel | 60-65 ˚C | Älgkött, biff | 58-70 ˚C |
| Rådjursstek | 60-70 ˚C | Vildsvin | 72 ˚C |
| Älgkött kalv, biff | 60-70 ˚C | Vildsvinsstek | 72 ˚C |
| Älgfilé, kalv | 65 ˚C | ||
| Älgfilé | 58-70 ˚C | ||
| Innertemperatur Lamm | |||
|---|---|---|---|
| Lamm, entrecote | 58-70 ˚C | Lammrostbiff | 58-70 ˚C |
| Lammfilé | 65-70 ˚C | ||
| Lammfärs | 60-65 ˚C | ||
| Lammkotlett | 60-70 ˚C | ||
| Lammracks | 58-70 ˚C | ||
| Lammstek | 70-75 ˚C | ||
| Lammytterfilé | 60-70 ˚C | ||
| Innertemperatur Fisk & Skaldjur | |||
|---|---|---|---|
| Hel fisk | 56 ˚C | Hummer | 40 ˚C |
| Lax | 56 ˚C | Havskräfta/flodkräfta | 40 ˚C |
| Tonfisk | 32 ˚C | Krabba | 45-50 ˚C |
| Torsk | 56 ˚C | Pilgrimsmussla | Serveras med rå kärna |
| Torskrygg | 56 ˚C | ||
| Hälleflundra | 56 ˚C | ||
| Ostron | Tills de öppnar sig | ||