Kalvfond med vår steg för steg guide
Tid: ca 8 timmar
Ingredienser
- 1 kg sågade kalvben
- 1 st morot
- 2 st gula lökar
- ¼ rotselleri
- 1 st krossad vitlöksklyfta
- 1 msk tomatpuré
- 10 st vitpepparkorn
- 5 st timjankvistar
- 1 st lagerblad
Steg för steg
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg upp kalvbenen på en långpanna och sätt in dem när ugnen blivit varm (rosta 1 ca 1 tim).
- Skala och skölj alla grönsaker, skär dem i grova i bitar.
- Rör om bland benen och häll över grönsakerna. Låt grönsakerna rostas med i ugnen ca 30 min.
- Häll över tomatpurén och rosta några minuter till.
- Tillsätt allt i en stor gryta och täck med vatten.
- Koka upp och skumma av under tiden.
- Tillsätt kryddorna och koka/sjud fonden på låg temperatur i 5-6 timmar. Fyll på med vatten under tiden.
- Sila av benen och grönsakerna och koka ner din fond tills den blir kraftig i smaken.