Fondskolan

Våra fonder hjälper dig att sätta smak

Låt våra fonder vara en naturlig ingrediens i dina favoritrecept! Använd som en bas i början av din rätt eller för sätta den där sista finishen på rätten. Våra fonder har tydliga smaker av t ex kantarell, kött, grönsaker, brynt schalottenlök eller skaldjur, använd dem gärna ihop och mixa flera fonder i dina rätter.
Produktbild innovativa fonder

Använd fonden början

Om du använder våra fonder från början av maträtten, som en bas, så kommer fonden hänga med din rätt länge. Marinera in fonden i köttet innan för att köttet ska få smak av fonden.

Smaka av med fond på slutet

Du har kanske märkt att i vissa maträtter så behöver du den där slutliga finishen? Då kan det vara svårt att veta hur man ska avsluta maträtten för att lyfta den och få den rätta fylligheten. Om du använder fonder mot slutet av matlagningen så sätter du en prägel på maträtten och tillför grundsmak (salt, surt, sött) och ger den en smakyttring.

Använd fonden för att ersätta ingredienser

Det bästa med våra fonder är att vi har tydliga smaker av ingredienser som till exempel kantarell, hummer, schalottenlök, enbär och rött vin. Du kan enkelt ersätta en ingrediens mot en av våra fonder. Du kan även mixa två, eller fler, olika fonder, till exempel kalvfond och brynt schalottenlökfond eller oxfond och grönsaksfond. Spara saltet till sist eftersom våra fonder också innehåller salt. I vissa rätter kan fonderna till och med få vara huvudpersonen. Fonden är med och skapar en tydlig smakprofil tillsammans med de andra ingredienserna. När man använder fond som en smaksättning så är det som vilken ingrediens som helst.

Relaterade recept

Tyvärr finns det inga relaterade recept till denna produkten.
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond