Använd fonden början
Om du använder våra fonder från början av maträtten, som en bas, så kommer fonden hänga med din rätt länge. Marinera in fonden i köttet innan för att köttet ska få smak av fonden.
Smaka av med fond på slutet
Du har kanske märkt att i vissa maträtter så behöver du den där slutliga finishen? Då kan det vara svårt att veta hur man ska avsluta maträtten för att lyfta den och få den rätta fylligheten. Om du använder fonder mot slutet av matlagningen så sätter du en prägel på maträtten och tillför grundsmak (salt, surt, sött) och ger den en smakyttring.
Använd fonden för att ersätta ingredienser
Det bästa med våra fonder är att vi har tydliga smaker av ingredienser som till exempel kantarell, hummer, schalottenlök, enbär och rött vin. Du kan enkelt ersätta en ingrediens mot en av våra fonder. Du kan även mixa två, eller fler, olika fonder, till exempel kalvfond och brynt schalottenlökfond eller oxfond och grönsaksfond. Spara saltet till sist eftersom våra fonder också innehåller salt. I vissa rätter kan fonderna till och med få vara huvudpersonen. Fonden är med och skapar en tydlig smakprofil tillsammans med de andra ingredienserna. När man använder fond som en smaksättning så är det som vilken ingrediens som helst.