Helstekt lax med kål- och dillslaw

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Fantastiskt god Helstekt lax med kål- & dillslaw. Laxen får sin ljuvliga smak av smör, vitlök, fiskfond och citron.

I receptet för Helstekt lax med kål- och dillslaw rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Helstekt lax med kål- och dillslaw

Ingredienser

Under 30 minuter
4

portioner

600 g lax, hel bit
2 msk smör
1 msk rapsolja
1 msk vitlök, finhackad
1 msk persilja, finhackad
2 tsk citronskal, rivet
1 tsk Bong Touch of Taste Fiskfond
  salt och svartpeppar
Till slawen:   
400 g vitkål, strimlad
1 dl crème fraiche
0.5 dl majonnäs
0.5 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond alt. Ekologisk Grönsaksfond
0.5 dl dill, hackad
  
  

Så här gör du

  1. Lägg smör, olja, vitlök, fiskfond och citron i en liten kastrull och låt det koka upp.
  2. Rör i persiljan och pensla det på laxen.
  3. Smaksätt med salt och svartpeppar, stek laxen i ugn, ca 20 minuter på 150 grader.
  4. Blanda kål, crème fraiche, majonnäs, fond och dill i en bunke, blanda rejält så att kålen blir mjuk.
  5. Servera laxen tillsammans med cole slaw.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (1)
5.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (1)
5.0/5
Ca 25 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond