Ost och skinkpaj

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En klassisk paj med ost och skinka som får det där lilla extra med Touch of Taste Schalottenlökfond i pajskalet och Ekologisk Grönsaksfond i fyllningen.

I receptet för Ost och Skinkpaj rekommenderar vi Bong Touch of Taste Schalottenlökfond och Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Ost och skinkpaj

Ingredienser

Ca 1 timme
8

portioner

Pajskal   
3 dl vetemjöl special
100 g smör, kallt
1 dl kvarg
2 tsk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
1 krm flingsalt
Fyllning   
3 dl grädde
2 st ägg
2 st äggulor
2 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
3 dl prästost, riven
5 dl västerbottenost, riven
100 g skinka, strimlad
  salt och peppar
  

Så här gör du

  1. Dela smöret i bitar och lägg det tillsammans med mjölet i en skål.
  2. Arbeta degen tills den blir smulig, tillsätt kvarg, fond och salt.
  3. Arbeta snabbt ihop degen och tryck ut den i en pajform.
  4. Nagga botten och låt den vila 30 minuter i kylen.
  5. Grädda sedan pajskalet, 200 grader i 8-10 minuter.
  6. Rör samman ägg, gulor, fond, skinka och ost, slå sedan i grädden (vispa inte).
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Slå smeten i pajskalet och grädda i 175 grader i ca 20-25 minuter.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond