Koko sibzamini – persisk variant på råraka

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Koko sibzamini kan man säga är en hybrid mellan en potatisomelett och råraka med en twist. Variationen är stor och man kan äta den i bröd, som en omelett med en syrlig sallad shirazi vid sidan om eller stek den riktigt krispig och då är den mest lik den svenska klassikern råraka. Ät som en huvudrätt, förrätt eller varför inte som plockmat. Variera toppings och låt fantasin flöda. Här serverar vi den med en sås smaksatt med brynt schalottenlökfond och picklad rödlök, så himla gott!

I receptet för Koko sibzamini – persisk variant på råraka rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond och Brynt Schalottenlökfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Recept och bild är framtaget i samarbete med @anoshaseyed!

Koko sibzamini - persisk variant på råraka

Ingredienser

Ca 30 minuter
4

portioner

5 st stora potatisar, fast sort
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
2 st ägg
1 tsk gurkmeja
0.5 tsk curry
1 tsk paprikapulver
2 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
  Salt och peppar
Sås   
2 dl crème fraiche, vispad
2 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
Topping   
  Finhackad persilja
  Picklad rödlök
  Sås

Så här gör du

  1. Börja med att riva potatis och löken fint.
  2. Det är viktigt att låta potatisen och löken vätska av sig. Lägg de rivna grönsakerna på en kökshandduk, strö 1/2tsk salt och låt stå i några minuter.
  3. Under tiden kan du vispa samman såsen.
  4. Pressa sedan ur all vätska från grönsakerna genom att rulla ihop kökshandduken till en boll.
  5. Blanda samman potatisblandningen med resterande ingredienser och låt vila i några minuter.
  6. Ta fram en stekpanna och ringla lite neutral olja. Stek ca 1 dl av potatisblandning och platta till den så mycket det bara går. Ju tunnare desto krispigare!
  7. Stek båda sidorna på medelhögvärme.
  8. Servera varje koko sibzamini med en klick sås, finhackad persilja och picklad rödlök.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond