Såsskolan

Att reda en sås

En redning är något du tillsätter för att göra såsen, soppan eller krämen mer trögflytande. Vanligast är det att använda vetemjöl där stärkelsen åstadkommer bindningen. Men naturligtvis går det alldeles utmärkt att reda glutenfritt med stärkelse från t ex rismjöl, maizena och potatismjöl.
Bechamelsås såsskolan

Redning av såser och soppor

Toppredning

  • Stärkelse utrört i vatten som tillförs såsen under omrörning ovanifrån i vätskan som skall redas.

Bottenredning

  • Roux Blanc – En vit redning där maillardreaktionen, dvs vill säga bryningen, avbryts innan den fått färg.
  • Roux Blond – En ljus redning där bryningen får ge en gyllenbrun färg.
  • Roux Brun – En brun redning där bryningen får ge en mörkbrun färg.

Att reda glutenfritt

  • Använd glutenfria alternativ med stärkelse som rismjöl, maizena (majsstärkelse), potatismjöl, bovetemjöl mfl

Relaterade recept

Tyvärr finns det inga relaterade recept till denna produkten.
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond