Fisk & skaldjur

Laxbiffar med saffran

I receptet för Laxbiffar med saffran rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 6

    35 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 6-8 pers på buffé
    • 500 g lax, skinn och benfri
    • 0,5 g saffran (1 kuvert)
    • 1 tsk Bong Toch of Taste Ekologsik Grönsaksfond
    • 1 st ägg
    • salt och peppar
    • 4 dl vispgrädde
    • smör och olja till stekning

    Så här gör du

    1. Skär laxen i bitar och lägg den i en mixer / matberedare tillsammans med saffran, fond och ägg.
    2. Mixa till en fin färs.
    3. Smaksätt med salt och peppar.
    4. Slå i grädden under tiden du kör mixern tills det blir en fluffig, lite lös färs.
    5. Mixa inte för länge, då blir grädden övervispad och spricker.
    6. Stek små fina klickar av färsen någon minut på varje sida.

    Produkter