Laxsoppa med palsternacka och schalottenlök

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En len laxsoppa med underbar smak av schalottenlök, palsternacka och såklart Touch of Taste Fiskfond . Serveras med spenat och tomat. Perfekt vardagsmat då den är snabb och enkel att göra.

I receptet för Laxsoppa med palsternacka och schalottenlök rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Laxsoppa med palsternacka och schalottenlök

Ingredienser

Under 25 minuter
4

portioner

600 g lax i fina bitar
4 st schalottenlökar, skivade
4 st små palsternackor, skivade
2 msk smör
2 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
5 dl mjölk, 3%
3 dl grädde
1.5 tsk vit vinäger
1 knippe spenat
 tomat stor, tärnad
  salt och svartpeppar
  
  

Så här gör du

  1. Fräs lök och palsternacka i smöret några minuter.
  2. Tillsätt mjölk, grädde och fond. Låt det koka sakta i 5 minuter tills palsternackan är mjuk.
  3. Lägg i laxen och låt det koka upp.
  4. Drag åt sidan och smaka av med fond, vinäger, salt och svartpeppar.
  5. När laxen är genomvarm men inte överkokt så skeda upp soppan i varma sopptallrikar.
  6. Toppa soppan med spenatblad och tomat.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (1)
4.0/5
Runt 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Ca 1 timme 10 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond