Skördegryta med färs och rotfrukter

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Gryta är alltid tacksamt att laga, värmande och varierbar. Här ett recept med olika grönsaker, nötfärs, tomater och för en extra touch lite oxfond. Servera med en sallad och gott bröd. Perfekt mat för ruggiga höstkvällar!

I receptet för Skördegryta med färs och rotfrukter rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Skördegryta med färs och rotfrukter

Ingredienser

Ca 35 minuter
4

portioner

3 st persiljerot eller palsternacka
2 st morötter
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
200 g nötfärs, gärna grovmalen
1 msk tomatpuré
2 msk olivolja
1 burk cocktailtomater
2 st lagerblad
3 st timjan, kvistar
1 msk citron, pressad
1 msk Bong Touch of Taste Oxfond
  salt och peppar

Så här gör du

  1. Skala och skiva grönsakerna i ca 3 mm tjocka skivor.
  2. Fräs grönsakerna några minuter i olja, lägg åt sidan.
  3. Stek färsen smulig i olja, rör i tomatpuré, kryddor och de stekta grönsakerna.
  4. Slå på tomater, fond och tillsätt ca 3 dl vatten så att det täcker.
  5. Låt grytan koka sakta i ca 25 minuter tills grönsakerna är mjuka och såsen mustig.
  6. Smaka av med fond, salt och peppar.
  7. Servera grytan i skålar tillsammans med matig sallad.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Ca 1,5 timme
Betyg (0)
0.0/5
Runt 3 timmar 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond