Gräddsås

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Inga köttbullar utan en klassisk gräddsås! Smaksätt såsen med svartvinbärsgelé, soja, Kalvfond, soja, ädelost, vinäger, salt och nymald vitpeppar.

I receptet för Gräddsås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Gräddsås

Ingredienser

Under 25 minuter
4

portioner

  smör
0.5 dl vetemjöl
6 dl mjölk, 3%
2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
2 dl grädde
2 msk ädelost
2 msk svartvinbärsgelé
2 msk soja, Mrs Cheng's Japansk soja
  salt och nymald vitpeppar
  ev. vit vinäger
  
  
  

Så här gör du

  1. Fräs smör och mjöl i kastrull, tillsätt mjölk, fond och grädde.
  2. Låt såsen sjuda i ca 20 minuter.
  3. Tillsätt ädelost, gelé och soja, låt såsen sjuda ytterligare några minuter.
  4. Smaka av med gelé, salt, vitpeppar och ev mer fond. Tillsätt lite vit vinäger om såsen känns för söt.
  5. Sila och mixa såsen innan servering.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 5 min
Betyg (0)
0.0/5
Runt 5 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond